Stærk partnerkreds vil være Danmarks nye digitale klynge

ITwatch bragte 4. august en omtale af DigtialLead i forbindelse med den igangværende ansøgningsproces om at blive landsdækkende digital klynge.

De skriver bl.a.:

En række organisationer og universiteter er stimlet sammen i ny partnerkreds, der har ansøgt om at blive Danmarks nye digitale klynge. Formålet er at øge den digitale innovation og bringe ny viden fra universiteterne ud i de danske virksomheder.

Digitallead. Det er navnet på den nye partnerkreds, der har sat næsen op efter at blive Danmarks nye digitale klynge, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet udpeger til efteråret.

I januar udpegede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvilke 12 såkaldte styrkepositioner klyngerne skal fokusere på, og det er området 'digitale teknologier', som Digitallead satser på at blive den nye klyngeorganisation inden for.

Fristen for at ansøge om at blive en af de 12 klyngeorganisationer udløb i maj, og herefter lå det fast, at Digitallead er den eneste ansøger til at blive den nye digitale klynge i Danmark.

"Vi regner helt sikkert med, at det er os, der bliver den. Det, der er det store spørgsmål, er, hvor mange midler der følger med," siger Bo Sejer Frandsen, der er regionsdirektør i Digitallead, til ITWatch.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet vil fra 2021-2024 årligt afsætte 160 mio. kr., som skal fordeles mellem de 12 klynger.

Hver klynge kan maksimalt ansøge om 20 mio. kr. årligt, og det har Digitallead også valgt at ansøge om.

"Velvidende at der jo nok er en risiko for, at vi ikke får det fulde beløb," siger Bo Sejer Frandsen.

> Læs hele artiklen

"Vores formål er at skabe vækst gennem partnerskaber og netværk, men ikke lave en-til-en-rådgivning af virksomheder. Den del står erhvervshusene for."

- Bo Sejer Frandsen, Director